Instapdag piloot

Dit programma bestaat uit een uitgebreide briefing waarin meer over de grondbeginselen van het vliegen wordt uitgelegd. Daarna maak je 2 vluchten van 30 minuten met daartussen en daarna een uitgebreide briefing en debriefing.

Met de instapdag piloot krijg je een zeer goed beeld bij de benodigde vervolgstappen om daadwerkelijk je brevet te gaan halen. Doordat je 2 keer 30 minuten vliegt doe je meteen extra eerste ervaring op met de belangrijke onderdelen starten en landen. In onderstaande Aeronautical Chart is de afstand vanaf vliegveld Grefrath ingetekend die je ongeveer kunt afleggen tijdens een vlucht van een half uur (grondafstand ca. 40 km). Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de weersomstandigheden en of je boven bepaalde gebieden een extra 360 wilt maken. Je kunt dus bijvoorbeeld Venlo, Roermond of Venray vanuit de lucht zien of een rondvlucht boven de eigen woonplaats maken wanneer deze binnen dit gebied valt. 

En uiteraard gaat de belevenis verder dan een reguliere rondvlucht, dit is immers een vliegles dus je krijgt alle gelegenheid om zelf de yoke in handen te nemen om te vliegen.